Esthetische Behandelingen

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Esthetische tandheelkunde is een onderdeel van de tandheelkunde waar het gaat om het mooier maken van uw tanden. Zeker sinds de grote hoeveelheid aan programma’s op de televisie is het tegenwoordig zeer populair om uw tanden te verfraaien.

Een kleine kanttekening ten aanzien van de televisie programma’s is hier wel op zijn plaats. Allereerst wordt er vaak de suggestie gewekt dat alles mogelijk is. Er is héél véél mogelijk maar wel alles binnen de mogelijkheden van uw gebit. Het mag tenslotte niet ten koste gaan van uw gebit. Ten tweede geven de programma’s u het idee dat u een fortuin kwijt bent. Maar er zijn al prima betaalbare oplossingen die uw gebit snel een stuk mooier maken.

De volgende mogelijkheden kunt u bij ons in de praktijk laten doen:

     -Bleken

     -Facings van composiet

     -Facings van porselein

     -Kronen

     -Diamantje plaatsen

    
Bleken  

 

Een snelle en simpele oplossing is het bleken van uw tanden (zie tabblad Bleken). Zeker als de stand van uw tanden naar tevredenheid staan en u geen (of niet teveel) vullinkjes heeft in uw voortanden. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

 

Facings van composiet

 

Voor kleine standveranderingen en het bijvoorbeeld witter maken van de tanden is het maken van composiet facings een mooie en niet al te kostbare methode om een fraai gebit te verkrijgen. Voordeel is dat er vaak weinig of niets hoeft te worden geslepen aan de tand. Dus als het niet bevalt (dat gebeurt eigenlijk nooit) kan het weer naar de oude situatie worden terug gebracht.

 

Facings van porselein

 

Daar waar de esthetiek nog hogere eisen stelt is de porselein facing een ideale oplossing. Een facing is als het ware een soort schildje dat tegen de voorkant van de tand wordt gelijmt.

 

De facings worden door een gespecialiseerd tandheelkundig technicus gemaakt met behulp van een afdruk die na het slijpen wordt gemaakt. De tanden hoeven slechts minimaal te worden beslepen en het resultaat is vaak oogverblindend. Denkt u maar aan de "Hollywood smile”. In de tijd tussen het afslijpen van de tand en het daadwerkelijke plaatsen van de definitieve facing krijgen patiënten tijdelijke facings. Daarna worden de definitieve facings aan uw eigen tand gelamineerd (geplakt).

 

Kronen

 

Als blijkt dat er dusdanig veel tandweefsel al is verdwenen en de hierboven genoemde oplossingen niet meer van toepassing zijn, kan men altijd nog kiezen voor kronen (zie tabblad Kronen & Bruggen). Ze worden tegenwoordig bijna altijd metaal vrij gemaakt (dus geen donkere randjes meer).

 

Diamantjes

 

Voor die gene die dat leuk vinden, plakken wij ook "diamantjes”op uw tanden. Het betreft hier een "Swarovski” steentje, welke geen schade aan uw tanden geeft en welke elk gewenst moment weer verwijdert kan worden.

 

Daar wij in de praktijk een zeer grote affiniteit hebben voor de esthetische tandheelkunde, vinden wij het altijd erg leuk om voor u een passende oplossing te vinden. Vraag gerust naar alle mogelijkheden